Nota Prèvia:

Empowerment, empoderament o apoderament?

20/11/2012

© iStockphoto / kycstudio© iStockphoto / kycstudio

La forma catalana normalitzada, i difosa ja des de l’any 2002, per a designar el concepte de l’àmbit de la sociologia i l’empresa conegut en anglès com a empowerment és apoderament.

 

L’apoderament fa referència al “Procés pel qual una persona o un grup social adquireix o rep els mitjans per enfortir el seu potencial en termes econòmics, polítics o socials”.

En català el verb *empoderar no existeix (i tampoc el derivat *empoderament), però sí que existeix, en canvi, el verb apoderar.

 

Nota extreta  de Termcat.cat, per llegir-la sencera fes click AQUÍ.

 

 

 

Introducció

Després de més de 10 anys com a terapeuta i acompanyant de processos, de voluntariat, de visites a domicili, , a hospitals, de centenars de casos tractats, bebés, joves, infants, adults, gent gran…després d’haver estudiat i aplicat homeopatia, flors de bach, reiki ryoho, constel.lacions familiars, eines del coaching, educació emocional, arterapia, …després de tot, no queda res.

Què vull dir amb això?

Doncs que el temps m’ha fet adonar que tot és molt més senzill..i alhora més complicat.

Que no hi ha ni salvadors ni salvats.

Que no hi ha processos tractats amb èxit amb una sola disciplina, sino que hi ha parts de processos tractats amb èxit amb una sola disciplina.

Que al final som un conjunt de programes heredats i d’altres nostres. Un conjunt de vivències, algunes integrades, altres no. Que ser feliç, Aquí i Ara, hauria de ser el nostre principal objectiu i que per conseguir-lo de vegades no n’hi ha prou amb flors de bach ni homeopatia ni constel.lacions, sino que calen tot un conjunt d’eines, segons la persona, les seves circumstàncies, les seves necessitats.

Que cal APODERAR-SE, fer-se càrrec d’un mateix i les seves cirscumstàncies.

I d’aquesta reflexió durant mesos es gesta el programa Apodera’t.

Què és Apodera’t?

És un programa complet que persegueix conseguir que la persona governi la seva vida al 100%.

Es fa un anàlisi exhaustiu del seu arbre genealògic, de la numerologia, de les seves dolències i manifestacions físiques i emocionals, dels seus somnis i malsons. Es fa un repàs de tota una vida fins al moment present, prenent nota dels fets més rellevants. i comprovant quins han estat ben integrats i quins necessiten trobar el seu lloc dins la psique i el cor de l’individu perquè aquest s’alliberi i pugui seguir el seu camí retrobant-se amb sí mateix i amb la seva essència i el seu potencial.

I a partir d’aquí s’elabora un mapa de treball, una guia que acompanyarà la persona durant tot el procés, oferint en cada moment les eines necessàries per seguir avançant en el treball: treballs d’arteràpia, moviments sistèmics, osteopatia, acupuntura,  medicina tradicional xinesa, acompanyament psicològic, moviments de l’ànima, educació emocional, teràpia integrativa del part (T.I.P), Arquetips, Reiki Ryoho, teatre imatge, meditacions guiades, exercicis de Xi Kung, de Ioga, Reconexió…treballant colze amb colze amb diferents professionals si és necessari, d’una forma holística, integradora, respectuosa, humil i honesta.

Comptem amb un equip de professionals de diferents disciplines, inclosa una psicòloga i una mestra i pedagoga, per acompanyar-vos en el vostre camí cap a l’APODERAMENT.

 

El programa Apodera’t té un inici i el final el decideixes tu, quan tu ho sentis, quan tu ho vulguis.

Nosaltres només acompanyem i facilitem. Les decisions, totes, són teves i només teves.

Fa por, oi? Perquè no ens ensenyen a DECIDIR, sino a OBEÏR. Als pares, als mestres, als metges, als psicòlegs, als advocats…

La primera peça del programa la tens aquí. En el fet de DECIDIR. Tu i només tu. El que vols. Com ho vols. I a dir Prou quan tu creguis que has conseguit l’objectiu que TU t’havies marcat. Evidentment t’acompanyarem en tot el procés i no estaràs sol. Però ningú decidirà res per tu, ni insistirà, ni et donarà lliçons magistrals de saviesa vestida de gurú.

Aquí, si hi ha un gurú, ets Tu. El teu propi mestre.

 

 

APODERA’T. 

Perquè el teu poder és només Teu.

Marta Darnés.

 

Per a més informació no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres al 695114152 o bé al mail icatna@icatna.cat

%d bloggers like this: