Reiki Ryoho: Veritats i Mentides

silueta meditació

Veritats i Mentides

Anem a pams. Què és el Reiki? Doncs és un conjunt de tècniques originàries de Japó dins de l’Armada Imperial Japonesa, vora l’any 1922,  que inclou tècniques de meditació, exercicis de xikung i tècniques d’imposició de mans (promovent, a més, un estil de vida saludable).

Imposició de mans? Doncs sí. I és aquí on començarem a desmitificar i desmentir alguns conceptes. Reiki no és una creença, ni una religió, ni una secta, ni qüestió de fe. Reiki es basa en què qualsevol activitat cel.lular del nostre cos genera un camp biomagnètic al seu voltant, molt petit. I cada conjunt de cèl.lules formen un teixit, amb el seu corresponent camp. I cada conjunt de teixits, òrgans, i cada òrgan, sistemes. I cada sistema té el seu propi camp biomagnètic.

Gràcies a aquests camps que genera el nostre cos els electrocardiogrames, els encefalogrames, magnetocardiogrames, etc, poden medir l’activitat regular o irregular del nostre cos en les diagnosis.

I el reiki?

Doncs resulta que les nostres mans també generen un camp biomagnètic que, al aplicar-lo a prop del receptor, modifica el seu propi camp. (vegis conferència Dr Manel Ballester, cardiòleg, Universitat de Lleida, al you tube).

Exemple d’estudi CIENTÍFIC sobre els efectes de la teràpia Reiki sobre el sistema nerviós autònom:

http://kenkoreikiterapias.com/2013/11/22/cambios-en-el-sistema-nervioso-autonomo-durante-el-tratamiento-reiki/

Investigadores: Mackay N, Hansen S, McFarlane O.
Institución: Instituto de Ciencias Neurológicas, Hospital Universitario South Glasgow NHS Trust, 1345 Govan Road, Glasgow G51 4TF, Escocia, Reino Unido.
Más información en: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15674004
Traducción y redacción por Manuel Carbonell Martínez.

http://kenkoreikiterapias.com/2013/10/28/el-reiki-mejora-la-frecuencia-cardiaca-en-ratas-de-laboratorio/

Investigadores Baldwin ALWagers CSchwartz GE.
Más información: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18435597
Traducción por Manuel Carbonell Martínez.

 

Per citar, només, dos exemples d’estudis científics. En anglès n’hi ha molts més.

Ara bé:

 

MENTIDES

El Reiki NO cura el càncer. Si de cas redueix l’estrés del pacient ingressat, redueix els efectes secundaris de fàrmacs, ajuda a mantenir un sistema immunològic més estable dins de les possibilitats , però NO cura el càncer.

NO HI HA TITULACIÓ OFICIAL de Reiki.

I punt. Que no us venguin la moto ni cortines de fum. No està reglat, regulat ni res que se li assembli. És tan vàlid el títol que et puguis treure amb el veí que practica reiki que amb la més gran escola de la província.

Ara bé, com en tot, sigues crític si vols formar-te, demana experiència, anys de trajectòria, professors que ha tingut el teu possible mestre, pregunta a gent que hagi assistit prèviament a fer un curs amb aquesta persona o escola. Com faries amb altres cursos , reglats o no. Normalment la pregunta de ” inclous exercicis de xikung al curs de reiki? i meditacions? quines?” et servirà per descartar cursets senzills sense més aprenentatge que una sintonització que et promet netejar-te els xacres (FALS!) i quatre posicions de mans.

Els estudis seriosos de reiki són, mínim, 3 anys d’estudi i pràctica diària. DIÀRIA. Les relacions entre òrgans i emocions, aprendre a meditar i meditar diàriament com a pràctica interior, exercicis de xikung que ens garanteixen una bona forma física, mental, emocional i energètica, gestió emocional, TÈCNIQUES DE RESPIRACIÓ,  resolució dels nostres propis conflictes (amb el passat, amb nosaltres mateixos, amb els altres..amb la vida!). I la part de terapeuta on s’aprenen diferents tècniques com la digitopressió, massatge ketsueki kokan-ho o de purificació de la sang, palmeig, estructura energètica de cos humà i les seves funcions i disfuncions, i un llarg etc.

Què ens aporta el Reiki? Compromís i Responsabilitat. I això ens regala Felicitat.

Responsabilitat:

Deixem de ser víctimes (perquè em passa a mi això? per culpa teva estic així! si tingués feina això no em passaria..etc) i passem a responsabilitzar-nos de la nostra vida (si m’enfado amb tu és decisió meva, doncs puc decidir passar de tu i que no m’afecti el que em dius, per exemple).

Compromís:

em comprometo amb mi mateix a cuidar-me, a treballar-me interiorment cada dia per ser millor persona, em comprometo a viure aquí i ara, no importa el passat, ja no existeix, ni el futur, tampoc existeix doncs quan arriba ja no és futur, sino present…

Em comprometo a escoltar-me: el meu cos em parla. Quan una emoció no la gestiono adequadament sorgeix un avís del cos; una migranya per donar massa voltes a un suposat problema, un mal de panxa per no haver digerit la última putada del meu company de feina, mal de coll per haver callat el que necessitava cridar o treure de dins…El cos parla el que la ment no accepta.

Felicitat:

En el moment que accepto que el dia a dia està ple de decisions que només JO prenc per a MI mateix, em responsabilitzo i deixo de culpar a tercers dels meus mals. Això em fa estar en pau amb el món i començar a plantejar-me perquè actuo de determinades maneres (per què no sé dir que no? per què necessito sentir que m’admiren o em valoren? per què depenc emocionalment de la parella?) i aquestes qüestions em porten a mirar cap a dins, cap a mi mateix, a veure què no funciona, com voldria ser, i com puc canviar-ho. 

Això sol ja és molt més del que la majoria farà al llarg de tota la seva vida: platejar-se qui sóc, perquè, i què puc fer per ser millor persona i ser feliç amb mi mateix.

Els més escèptics sovint diuen que reiki és placebo..i jo em meravello de l’efecte placebo. Perquè si existeix ens està demostrant el poder magnífic de la nostra ment: si m’ho crec, tot el meu cos s’ho creu i actua en conseqüència. Això és una passada. Molt més del que reiki ni qualsevol teràpia ens pot oferir. I recordem que en reiki, la imposició de mans és un 30% del que ens ofereix aquest conjunt de tècniques per la Salut de la Ment i del Cos.

Cuidem la ment i cuidarem el cos.

De tota manera diré el que sempre dic als meus alumnes…no us ho creieu perquè us ho dic jo, ni perquè us ho digui el gurú de torn (va a modes) probeu, compareu, sigueu crítics, aprofundiu..i només llavors, extraieu-ne les vostres pròpies conclusions.

Sigueu crítics i no deixeu que us prenguin el pèl ( ni els diners!). Només l’esforç i la pràctica constant produeixen un canvi real i durador. No existeixen les dietes miracle per canviar la manera de ser i de viure. Existeix el compromís i la ferma convicció que podem ser feliços i que NOMÉS DEPÈN DE NOSALTRES. La resta són EINES per ajudar-nos i facilitar-nos el procés. Però el creixement interior és cosa TEVA. I Meva. I de cadascú.

Salut i Compromís!

 

Equip Docent d’Icatna

 

 

 

 

Leave a Comment

%d bloggers like this: