Aromateràpia Científica

OLIS ESSENCIALS
La Medicina de les olors

Olis Essencials (OE)

És l’essència volàtil de la planta o arbre aromàtic. Conté una gran quantitat de molècules aromàtiques (principis actius) amb diverses propietats terapèutiques. S’extreu, principalment, per destil.lació amb vapor. Important no confondre’ls amb els Olis Vegetals (OV), que s’obtenen normalment per premsió.

Què és l’Aromateràpia?

És una medicina que utilitza plantes aromàtiques. És una CIÈNCIA basada en coneixements botànics precisos. No totes les plantes o arbres tenen la mateixa capacitat terapèutica, ni cada any poseeixen la mateixa (inclús tractant-se de la mateixa planta) ja que el seu perfil molecular pot veure’s modificat degut a les condicions climatològiques, que d’un any al següent poden variar, als patògens externs que fan que la planta es defensi, a la època de recol.lecció, al moment i la forma d’extreure’n els principis actius…

Per tant, s’han de seguir uns criteris mínims a l’hora d’escollir un oli essencial o un altre i exigir uns conceptes bàsics de qualitat i de traçabilitat als laboratoris que els comercialitzen.

L’etiqueta biològica ofereix una garantia addicional al certificar l’origen ecològic de les plantes cultivades, sense usos de pesticides i recol.lectades en el seu moment òptim, que difereix molt segons l’espècie.

Nota Important: alguns olis, en persones propenses o sensibles, poden provocar al.lèrgies o reaccions adverses. Fer sempre una prova de tol.lerància i no deixar mai a prop o a l’abast dels nen@s.

Exemples pràctics d’utilització dels Olis Essencials

Anirem afegint periòdicament una fitxa d’un oli essencial, les seves propietats i la manera correcta i segura d’administrar-lo. Si t’interessa rebre’n la fitxa, subscriu-te a la nostra web per rebre-la per correu electrònic.

Veure Fitxa de:

ESPÍGOL

Leave a Comment

%d bloggers like this: